Pomoć u kući: Daj onoliko koliko možeš dati

Objavljeno: 28.10.2015 u 08:27
Pomoć u kući: Daj onoliko koliko možeš dati
Pogledajte fotografije sa aktivnosti. Nećete ostati ravnodušni.

Volonteri Udruge Srce već treći tjedan uspješno i s lakoćom sudjeluju u volonterskoj aktivnosti Pomoć u kući, a koja je u sklopu projekta Lokalnog volonterskog centra Zelina pod nazivom Volontirajmo zajedno. U ovu aktivnost dosad se uključilo 11 volontera i uspješno smo odradili ukupno 16 posjeta samačkim/staračkim obiteljima na području lokalne zajednice. U prve posjete volonteri su išli sa socijalnim radnicama iz Centra za socijalnu skrb Grada Sv. Ivana Zeline kako bi se upoznali s obiteljima, uvjetima u kojima žive i kako bi se dogovorili oko poslova koji su im najpotrebniji. Zadaci su različiti, a uglavnom se radi o nabavljanju namirnica, kod nekih korisnika je potrebno čistiti prostor, nekim je potrebno skuhati, dok je nekima bitno samo popričati i prošetati. U ovu aktivnost uključeno je ukupno 10 obitelji koje uglavnom žive same i svaka mala pomoć im je dobrodošla, posebno onima koji su bolesni i slabije pokretni.

Tako su naši volonteri u protekla tri tjedna cijepali i slagali drva, kosili travu, brisali prašinu, obavljali različite kućanske poslove te nakon odrađenog posla družili se i razgovarali s obiteljima. Vrijedni volonteri iskazali su se i u donošenju pomagala za hodanje i odjeće za obitelji kojima je to bilo potrebno.

Ovu volontersku aktivnost provodit ćemo do kraja svibnja iduće godine i pozivamo sve volontere koji su zainteresirani da se uključe i zajedno s nama čineći  mala djela izmame osmjeh na lice mnogima koji ga odavno nisu imali.

Kako nam je bilo i što smo radili pogledajte u fotogaleriji.