Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Promocija projekta Volontirajmo zajedno

Objavljeno: 29.12.2015 u 13:06
Promocija projekta Volontirajmo zajedno
U petak, 4. prosinca održana je promocija projekta Volontirajmo zajedno koji se provodi u sklopu Lokalnog volonterskog centra Zelina, a koji je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

 

Na promociji su sudjelovali svi volonteri uključeni u aktivnosti projekta, predstavnici partnera i suradnika na projektu kao i ostali članovi lokalne zajednice.

U uvodnom dijelu voditeljica projekta predstavila je sam projekt, njegove ciljeve i provođenje pojedinih  volonterskih aktivnosti. Ovim projektom ostvareno je povećanje volonterskih usluga i aktivnosti unutar lokalne zajednice, čija je podrška proširena na različite skupine društva: osobe s invaliditetom, samačke/staračke obitelji, psihički oboljele osobe, djecu iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji, djecu predškolskog i školskog uzrasta. Dosadašnji postignuti mjerljivi  rezultati projekta su:

  • 69 uključenih volontera
  • Održano 12 kreativnih radionica u Udruzi Srce
  • Održane 3 društvene radionice „Čovječe ne ljuti se“ u Domu za odrasle osobe Skupnjak
  • Održano 8 kreativno-edukativnih radionica u Gradskoj knjižnici Zelina
  • Održane 2 plesno zabavne radionice u Domu za odrasle osobe Skupnjak
  • Održano 48 sati instrukcija za 17 učenika OŠ Bedenica i OŠ K. Š. Đalskog
  • Ostvarena 51 posjeta samačkim/staračkim obiteljima na području lokalne zajednice
  • Održana edukacija za volontere pod nazivom Volonterstvo i volontiranje
  • Održana edukacija za organizatore volontiranja pod nazivom Menadžment volontiranja
  • Održana supervizija za organizatore volontiranja

Članovi lokalne zajednice redovno su obavještavani o aktivnostima projekta putem web portala Udruge Srce, a ovom prilikom su podijeljeni i letci o projektu što je dodatno doprinijelo njegovoj diseminaciji. Uz volontersku pomoć pripremljen je i kratki film o samom projektu, a kojim je prikazan presjek svih aktivnosti kroz prikupljene fotografije.

Svim volonterima uključenim u aktivnosti ovog projekta podijeljene su zahvalnice za sudjelovanje kao i majice. Prigodne zahvalnice podijeljene su i predstavnicima partnera i suradnika koji su nam pružili veliku podršku u organizaciji i provođenju samih aktivnosti, a u cilju zajedničkog djelovanja prema poboljšanju kvalitete življenja u lokalnoj zajednici.

Uz promociju projekta Volontirajmo zajedno obilježili smo i Međunarodni dan volontera čiji je cilj aktivnosti volontera i njihov rad učiniti vidljivim na lokalnoj razini. Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak. U 2015. godini 133 volontera su sudjelujući u raznim aktivnostima ostvarili ukupno 4222 sata.

Stoga, veliko hvala svim našim volonterima za ogromnu podršku, druženje, slobodnom vremenu, poticanju humanosti i zajedništva unutar svih članova lokalne zajednice jer poklanjajući svoje vrijeme, vještine, entuzijazam zajednici, sudjelujete u izgradnji boljeg svijeta.

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška