Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Međunarodni dan sporta

10.05.2014., na središnjem zelinskom trgu, sudjelovali smo na obilježavanju Međunarodnog dana sporta, kojom su se prilikom predstavile zelinske udruge, klubovi i organizacije koje se bave promicanjem sporta i zdravog života.

Međunarodni dan sporta obilježava se s ciljem promicanja pozitivnog stava prema tjelesnoj aktivnosti kao preduvjetu zdravog i aktivnog načina života. Challenge day (Dan izazova) - Svjetski dan sporta inicirala je 1993. godine TAFISA (Trim And Fitness International Sport for all Association) - Međunarodna asocijacija pokreta "Sport za sve".

U Sv. Ivanu Zelini po prvi puta se organizirano obilježio ovaj dan.

Pod pojmom sport podrazumijevaju se različite motoričke aktivnosti varijabilnog i dinamičkog karaktera u kojima na specifičan način dolaze do punog izražaja sposobnosti, osobine i znanja sportaša u treningu i natjecanju. Prema definiciji i razini sport može biti vrhunski (selektivni) i masovni (neselektivni). U području sporta egzistira nekoliko sustava, a to su: profesionalni sport, amaterski sport, rekreacijski sport, školski sport i sport osoba s invaliditetom. Neki od razloga bavljenja sportom mogu biti i razonoda, razvijanje tijela, poboljšanje sposobnosti, natjecateljski duh...

Sport je univerzalno sredstvo razumijevanja i suradnje među ljudima u cilju tjelesnog i duhovnog odgoja, vitalnosti i zdravlja, socijalnog odnosa i stavova te unaprjeđenja kvalitete života. Svjetski dan sporta najznačajnija je i najmasovnija međunarodna manifestacija sporta i sportske rekreacije. Tog dana pozivaju se građani svih dobnih uzrasta na dobrovoljno sudjelovanje u nekoj tjelesnoj aktivnosti, vježbanju, igranju, sportskom natjecanju, sportskom treningu ili nastavi tjelesnog odgoja (s minimalnim trajanjem od 15 minuta).

 

SDOTI ''Srce'' u Sportskom savezu OSI Zagrebačke županije

Predsjednik SDOTI Srce, T. Nedelić, dopredsjednica Š. Klasić i član Izvršnog odbora D. Galić, 16.05. u V. Gorici prisustvovali su Izvještajnoj sjednici Skupštine Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije, na kojoj je donesena odluka o primanju SDOTI Srce u Sportski savez OSI Zagrebačke županije.

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška