Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

SDOTI "Srce"

SDOTI "Srce"
Svaka osoba s invaliditetom želi postići potpunu socijalizaciju u društvo, izjednačiti se s ostalima, pa i preteći ih u raznim vještinama. Sport je jedan od načina na koji OSI mogu aktivirati i potencirati svoje talente i mogućnosti, te se na taj način što uspješnije uključiti u svakodnevni život.

Sport i razonoda značajne su aktivnosti koje su za osobe s invaliditetom ponekad nužna terapijska nadopuna. Za osobu s invaliditetom kineziološke aktivnosti su osnovna pretpostavka za psihomotoričko prilagođavanje na novonastale uvjete življenja.

U suradnji i po preporuci gosp. Darka Matića, predsjednika Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije, Udruga Srce preuzela je inicijativu i potakla osnivanje Sportskog društva osoba s tjelesnim invaliditetom 'Srce' Sveti Ivan Zelina. Glavni cilj Društva je promicanje, razvoj i unapređenje sportskih aktivnosti osoba s tjelesnim invaliditetom u gradu Sveti Ivan Zelina.

Društvo za početak planira sljedeće aktivnosti: rekreacija, boćanje, stolni tenis, šah, pikado, a navedene aktivnosti provodile bi se u prostoru Udruge Srce, te plivanje na koje bi se odlazilo u Varaždinske toplice ili Zagreb. Ovisno o interesu korisnika provodile bi se i druge aktivnosti, za koje će se ovisno o potrebi tražiti mogućnost korištenja Sportske dvorane u Sv. Ivanu Zelini ili neki drugi adekvatni prostor. Također nam je želja, urediti teretanu sa prilagođenim spravama za osobe s invaliditetom.

Članom Društva može postati svaka osoba s invaliditetom, ali i osobe bez invaliditeta koje svojim djelovanjem žele doprinijeti promicanju, razvoju i unapređenju sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom.

  • Društvo trenutno broji 15 članova; od toga 10 osoba s tjelesnim invaliditetom, 4 bez invaliditeta i Udruga Srce, kao pravna osoba.

Predsjednik SDOTI ''Srce'' je Tomislav Nedelić, dopredsjednica - Štefanija Klasić, tajnica  - Valentina Nedelić, a ostali članovi Izvršnog odbora su Damir Galić i Antonio Radoš.

Članovi Nadzornog odbora su: Đurđa Penava – predsjednica NO, Goran Tomašković i   Kristina Škrlec

Sportsko društvo je tek u začetku i u fazi smo pronalaženja sredstava za nabavku osnovne opreme za obavljanje planiranih sportskih aktivnosti, pa je svaka pomoć dobro došla i hvale vrijedna.

Također pozivamo trenere raznih profila i ostale osobe koje imaju afiniteta i želje, pomoći u radu s korisnicima pri obavljanju sportskih aktivnosti da nam se pridruže.

Sportsko društvo osoba s tjelesnim invaliditetom "Srce" Sveti Ivan Zelina

 

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška