Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Edukacija korisnika usluge osobne asistencije u sklopu projekta "Osobni asistent" - faza II

Edukacija korisnika usluge osobne asistencije u sklopu projekta "Osobni asistent" - faza II
U utorak, 16. travnja 2019., u prostoriji Udruge Srce održana je edukacija korisnika usluge osobne asistencije u suradnji sa Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH)

Edukacija korisnika usluge osobne asistencije provodi se u sklopu projekta Udruge Srce „Osobni asistent“ koji financira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda za razdoblje od 22.3.2019. do 22.3.2021. godine. Projekt je osigurao osobnu asistenciju za 11 korisnika usluge osobne asistencije u trajanju od 24 mjeseca. Edukaciju je vodila gđa Marica Mirić ispred Saveza osoba s invaliditetom u pratnji pravnice Lorene Vovk. U edukaciji su sudjelovali korisnici usluge osobne asistencije i pojedini roditelji/skrbnici korisnika usluge osobne asistencije.

Sudionici edukacije su se upoznali s temeljnim pravima i obvezama u okviru korištenja usluge osobne asistencije te glavnim pojmovima iz radnog odnosa. Također su imali priliku iznijeti svoja iskustva ili eventualne teškoće u dosadašnjem korištenju usluge osobne asistencije. Kroz edukaciju su se upoznali s dobrim komunikacijskim vještinama za što uspješniju provedbu usluge osobne asistencije kao i primjerima rješavanja mogućih sukoba nastalih između osobnih asistenata, korisnika usluge osobne asistencije i njihovih obitelji.

Edukacija je provedena s ciljem osnaživanja korisnika usluge osobne asistencije i njihovih obitelji u korištenju usluge, poboljšanje kvalitete njihovih života u okviru prava na neovisno življenje i uključenost u zajednicu.

 

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška