Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Edukacija osobnih asistenata „Komunikacijske vještine - Kako komunicirati s osobama s invaliditetom s obzirom na specifične poteškoće korisnika (3/3)“

Edukacija se provodi u sklopu projekta "Osobni asistent" kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda za razdoblje od 25.4.2021. do 24.1.2024. godine te Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu Dvogodišnjeg programa za razdoblje od 2022. do 2023. godine.

26. i 27. listopada 2022. godine održana je radionice za osobne asistente pod nazivom „Komunikacijske vještine - Kako komunicirati s osobama s invaliditetom s obzirom na specifične poteškoće korisnika (3/3)“

Izvoditeljica radionice je Ivana Vlahek Teskera, Mozaik Studio Teskera. 

Radionica je održana u Udruzi Srce. 

Osobni asistenti su podijeljeni u dvije grupe s obzirom na mogućnosti samih korisnika, ali i međusobne razmjene iskustva vezane uz zajedničke izazove i zajednička područja rada. Kroz edukaciju osobni asistenti su stekli nova znanja i vještine koje mogu koristiti u svakodnevnom radu s osobama s invaliditetom, a koje se odnose na postavljanje granica u radu. 

Osnovni cilj ciklusa radionica je jačanje kapaciteta osobnih asistenata za pružanje, planiranje i poboljšanje kvalitete usluge osobne asistencije te njihovo osnaživanje za nošenje sa svakodnevnim izazovima. 

Edukacija je financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta "Osobni asistent". 

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce