Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Edukacija osobnih asistenata u sklopu projekta "Osobni asistent"

Edukacija osobnih asistenata u sklopu projekta "Osobni asistent"
Edukacija se provodi u sklopu projekta "Osobni asistent" financiran iz Europskog socijalnog fonda.

 U utorak, 25. travnja 2017. godine u prostorijama Udruge Srce održana je edukacija 9 osobnih asistenata, a održavala se od strane Zajednice saveza osoba s invaliditetom (SOIH).

Kroz brojne teme koje su obrađene osobni asistenti upoznati su sa svim važnim pojmovima vezanim za pružanje usluge osobne asistencije te mogućim poteškoćama vezanim za odnos korisnika, osobnog asistenta i članova obitelji. Osobnim asistentima također je skrenuta pozornost na poštivanje Etičkog kodeksa u radu s korisnicima te je posebno istaknuto kako u svom radu trebaju korisnicima omogućiti neovisan život, kako bi imali isti izbor i mogućnosti u svakodnevnom životu kao i njihova braća i sestre, prijatelji, susjedi, odnosno pružati im praktičnu pomoć i podršku nužnu za sudjelovanje u društvu. Na edukaciji su sudjelovali i voditeljica projekta Jelena Kovačević te koordinatorica asistenata Nikolina Sičaja.

Edukacija je doprinijela kvaliteti usluge osobne asistencije koja će korisnicima biti pružana ukupno 23 mjeseca u sklopu projekta Udruge Srce „Osobni asistent“ koji financira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, a koji se provodi od 28.3.2017. do 28.3.2019. godine i kojim je usluga asistencije osigurana za 9 korisnika, među kojima su po prvi put uključene i osobe s intelektualnim teškoćama.  

www.strukturnifondovi.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška