Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

II dio edukacije korisnika usluge osobne asistencije

II dio edukacije korisnika usluge osobne asistencije
U Udruzi Srce 20, lipnja 2017. godine od 9 do 13 sati održan je II dio edukacije korisnika usluge osobne asistencije u sklopu projekta "Osobni asistent"

U organizaciji Udruge SRCE u suradnji s Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) 20. lipnja 2017. godine u prostorijama Udruge održan je II dio edukacije za korisnike usluge osobne asistencije u okviru projekta “Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom”, koji se provodi u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2017-2020.”, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a koji se provodi od 28.3.2017. do 28.3.2019. godine i kojim je usluga asistencije osigurana za 9 korisnika, među kojima su po prvi put uključene i osobe s intelektualnim teškoćama.

Na edukaciji koju je vodila gđa Marica Mirić, predsjednica Saveza društava distrofičara Hrvatske sudjelovali su dva korisnika usluge asistencije te 7 roditelja odnosno skrbnika korisnika. Također, edukaciji su prisustvovale i voditeljica projekta Jelena Kovačević kao i koordinatorica asistenata Nikolina Sičaja.

U prvom dijelu edukacije svi korisnici usluge iznijeli su svoja iskustva u dosadašnjem korištenju usluge asistencije posebna postignuća te eventualne teškoće s kojima su se susreli. Također, korisnici usluge su tijekom edukacije upoznati s raznim problemima s kojima se mogu susresti, alatima dobre komunikacije te načinima rješavanja mogućih sukoba u odnosu korisnika i osobnog asistenta ili obitelji korisnika.

Edukacija je doprinijela kvaliteti pružanja usluge osobne asistencije koja će korisnicima biti pružana ukupno 23 mjeseca i koja doprinosi povećanju kvalitete života i samostalnosti korisnika. 

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška