Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Projekt "Osobni asistent" nastavlja s provedbom i u III fazi Poziva Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom

Projekt "Osobni asistent" nastavlja s provedbom i u III fazi Poziva Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom
Udruga Srce potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Osobni asistent" financiran iz Europskog socijalnog fonda, a koji će se provoditi od 25.4.2021. do 24.1.2024. godine.

Projekt „Osobni asistent“, kojeg je Udruga Srce prijavila za financiranje u sklopu poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III u kolovozu 2020. godine“, dobio je pozitivnu ocjenu te će provedba projektnih aktivnosti u sljedećih 20 mjeseci biti u stopostotnom iznosu financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Projekt vrijedan 1.801.231,74 kuna.

Projekt je nastavak projekata iz prethodne dvije faze poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ u razdoblju od ožujka 2017. godine do ožujka 2021., godine kojima je Udruga osiguravala uslugu osobne asistencije za 11 korisnika, a nastavkom projekta iz III faze Poziva u korištenje usluge osobne asistencije uključena su nova 3 korisnika.

Projektom se doprinosi proširenju i razvoju usluge osobne asistencije, a zaposleno je 12 osobnih asistenata za 14 korisnika usluge osobne asistencije, voditeljica projekta, koordinatorica rada osobnih asistenata i administratorica projekta.

Tijekom 20 mjeseci provedbe projekta organizirati će se kontinuirana podrška korisnicima usluge osobne asistencije i osobnim asistentima koje će obuhvaćati različite teme, a koje su usklađene s dosadašnjim potrebama korisnika i osobnih asistenata. Podrška osobnim asistentima i korisnicima usluge osobne asistencije tijekom pružanja usluge osobne asistencije potrebna je kako bi se kontinuirano postizao standard pružanja/korištenja usluge i ujednačili pristupi osobnih asistenata s ciljem povećanja profesionalnosti u pružanju ove usluge.

Usluga osobne asistencije u Udruzi Srce

Uslugu osobne asistencije Udruga Srce osigurava i kroz Trogodišnji program pod nazivom „Osobni asistenti“ za dva korisnika s tjelesnim invaliditetom, financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za razdoblje od 2019. do 2021. godine.

Kroz navedene programe Udruga Srce trenutno osigurava uslugu osobne asistencije za 16 osoba s invaliditetom, od kojih su 5 osoba s tjelesnim invaliditetom i 11 osoba s intelektualnim teškoćama.

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce