Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Provedena radionica za osobne asistente "Komunikacijske vještine – Kako komunicirati s osobama s invaliditetom s obzirom na specifične teškoće korisnika?"

Provedena radionica za osobne asistente  "Komunikacijske vještine – Kako komunicirati s osobama s invaliditetom s obzirom na specifične teškoće korisnika?"

13. i 14. rujna 2021. godine održana je radionica za osobne asistente pod nazivom "Komunikacijske vještine – Kako komunicirati s osobama s invaliditetom s obzirom na specifične teškoće korisnika?"  Drugi dio radionice održat će se u studenom. 

Izvoditeljica radionice je Ivana Vlahek Teskera, Mozaik Studio Teskera. 

Radionica je održana u Pučkom otvorenom učilištu.

Osobni asistenti su podijeljeni u dvije grupe s obzirom na mogućnosti samih korisnika, ali i međusobne razmjene iskustva vezane uz zajedničke izazove i zajednička područja rada. Kroz edukaciju osobni asistenti su stekli nova znanja i vještine koje mogu koristiti u svakodnevnom radu s osobama s invaliditetom, a koje se odnose na komunikaciju s njihovim kroisnicima usluge osobne asistencije sukladno njihovim mogućnostima uspostavljanja komunikacije. 

Osnovni cilj ciklusa radionica je jačanje kapaciteta osobnih asistenata za pružanje, planiranje i poboljšanje kvalitete usluge osobne asistencije te njihovo osnaživanje za nošenje sa svakodnevnim izazovima. 

Radionica je financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta "Osobni asistent". 

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce