Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Provedena radionica za osobne asistente "Postavljanje granica - Kako postaviti granice između osobnog i profesionalnog u poslu osobnog asistenta"

Provedena radionica za osobne asistente "Postavljanje granica - Kako postaviti granice između osobnog i profesionalnog u poslu osobnog asistenta"
Edukacija je financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta "Osobni asistent". 

05. i 06. srpnja 2021. godine održan je drugi dio radionice za osobne asistente pod nazivom Postavljanje granica - Kako postaviti granice između osobnog i profesionalnog u poslu osobnog asistenta? 

Izvoditeljica radionice je Ivana Vlahek Teskera, Mozaik Studio Teskera. 

Radionica je održana u Pučkom otvorenom učilištu.

Osobni asistenti su podijeljeni u dvije grupe s obzirom na mogućnosti samih korisnika, ali i međusobne razmjene iskustva vezane uz zajedničke izazove i zajednička područja rada. Kroz edukaciju osobni asistenti su stekli nova znanja i vještine koje mogu koristiti u svakodnevnom radu s osobama s invaliditetom, a koje se odnose na postavljanje granica u radu. 

Osnovni cilj ciklusa radionica je jačanje kapaciteta osobnih asistenata za pružanje, planiranje i poboljšanje kvalitete usluge osobne asistencije te njihovo osnaživanje za nošenje sa svakodnevnim izazovima. 

Radionica je financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta "Osobni asistent". 

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce