Radionica korisnika usluge osobne asistencije "Potencijali prikriveni invaliditetom"

Edukacija je financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta "Osobni asistent".

3. veljače 2022. godine održana je radionica za korisnike usluge osobne asistencije pod nazivom "Potencijali prikriveni invaliditetom".

Izvoditelj radionice bio je ravnatelj Centra znanja PROFECTUS, g. Darko Kobetić, prof.reh.

Radionica je održana u Udruzi Srce.

Osnovni cilj radionica u sklopu projekta je jačanje kapaciteta svih ključnih dionika koji sudjeluju u planiranju i poboljšanju kvalitete usluge osobne asistencije te osnaživanje roditelja i osoba s invaliditetom za nošenje sa svakodnevnim izazovima.

Kroz rad u skupini polaznici su diskutirali na temu već postignutih ciljeva te su definirali ciljeve na kojima im je trenutni fokus. Na temelju diskusije iznosili su vlastite frustracije zbog spriječenosti da postignu određene životne ciljeve te strahove hoće li uspjeti ostvariti neke životne ciljeve. Kroz individualno izlaganje korisnici su isticali svoje kapacitete te su u skladu s tim prilagođavali životne ciljeve i osvještavali kako mogu utjecati na umanjivanje frustracije.

Radionica je financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta "Osobni asistent".