Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Radionica za roditelje korisnika usluge osobne asistencije pod nazivom "Osjećaj vlastitog uspjeha u kontekstu pružanja podrške"

Radionica za roditelje korisnika usluge osobne asistencije pod nazivom "Osjećaj vlastitog uspjeha u kontekstu pružanja podrške"
Edukacija je financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta "Osobni asistent". 

21. rujna 2021. godine održana je radionica za korisnike usluge osobne asistencije pod nazivom "Osjećaj vlastitog uspjeha u kontekstu pružanja podrške".

Izvoditelj radionice bio je ravnatelj Centra znanja PROFECTUS, g. Darko Kobetić, prof.reh.

Radionica je održana u Gradskoj vijećnici Sveti Ivan Zelina. 

Cilj radionice, osnaživanje roditelja u njihovom roditeljstvu djeci s teškoćama, u potpunosti je ostvaren kroz iskustveni individualni rad na temu vlastitog uspjeha u roditeljstvu. Kroz iskustveni rad roditelji su iznosili svoje izazove u roditeljstvu, emocionalna stanja s kojima se suočavaju kao i osjećaj otpornosti obitelji na izazove koje donosi roditeljstvo djeteta s teškoćama. Razvijen je osjećaj povjerenja koji je doprinio otvaranju roditelja i postizanju planiranih ciljeva radionice.

Osnovni cilj ciklusa radionica za roditelje korisnika usluge osobne asistencije je jačanje kapaciteta svih ključnih dionika koji sudjeluju u planiranju i poboljšanju kvalitete usluge osobne asistencije te osnaživanje roditelja, osoba s invaliditetom i osobnih asistenata za nošenje sa svakodnevnim izazovima. 

Radionica je financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta "Osobni asistent". 

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce