Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Održana završna konferencija EU projekta

Objavljeno: 20.02.2015 u 15:56
Održana završna konferencija EU projekta
U četvrtak 19. veljače 2015. u Gradskoj vijećnici u Svetom Ivanu Zelinu održana je završna konferencija projekta „Podrška u zajednici“/“Community support“.

U četvrtak 19. veljače 2015. u Gradskoj vijećnici u Svetom Ivanu Zelinu održana je završna konferencija projekta „Podrška u zajednici“/“Community support“. Projekt koji je započeo prije 18 mjeseci imaojeopći cilj doprinijeti održivoj socijalnoj integraciji djece i mladih s fizičkim i intelektualnim teškoćama u razvoju u obrazovni sustav lokalne zajednice. Također je bilo važno razviti vještine i mogućnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju u stjecanju znanja u obrazovnim institucijama i socijalnoj interakciji, unaprijediti znanje i stručnost učitelja, asistenata i roditelja u kvalitetnom pružanju pomoći djeci i mladima s teškoćama u razvoju te poticati suradnju, solidarnost i volonterstvo u uključivanju u društvo. Ukupna vrijednost projekta je 205.986,92 eura, a u 95%-tnom iznosu financiran je od strane Europske Unije. Tijekom 18 mjeseci djeci s teškoćama u razvoju bilo je osigurano 17 asistenata u nastavi i vrtiću, 1 logoped, 1 socijalni pedagog i 2 asistenta za pomoć u učenju.

Na konferenciji su predstavljeni uspješni rezultati projekta brojnim uzvanicima među kojima je bio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, pročelnica Ureda župana Mirjana Oštrec Bosak, predstavnici projektnih partnera, te brojni drugi koji su na bilo koji način sudjelovali u provođenju ovog projekta.

Važno je naglasiti da je osigurana održivost projekta od strane Udruge Srce za 3 asistenta u vrtićima , MZOS-a za 8 asistenata u školama i od strane projektnih partnera OŠ D. Domjanić, OŠ K.Š. Đalskog, SŠ D. Stražimira, Zagrebačke županije i HZZ-a za 6 asistenata u školama.

 

Galerija

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce