Projekt „Na iskustvu (po)radi

Projekt je usmjeren na osnaživanje osoba s invaliditetom s ciljem zapošljavanja i osamostaljivanja, a kroz niz projektnih aktivnosti uz suradnju s izvoditeljima Programa usluga za OSI – Kluba Srce i voditeljice projekta „Aktiviraj se, razvijaj se“ osobe s invaliditetom osnažene su za konkuriranje na tržištu rada

Korisnici projekta upoznati su s raznim portalima za zapošljavanje, među kojima je spomenuta i platforma „ZaRadi“, financirana od strane Europskog socijalnog fonda u okviru projekta „Aktiviraj se, razvijaj se“. Na platformi su korisnici ispunili osobne profile, objavili su svoje životopise koje su prethodno ispunili uz pomoć izvoditelja projekta „Na iskustvu poRadi“ te su se upoznali s potencijalnim poslodavcima. U suradnji s Pevexom, održan je informativni razgovor za posao gdje su se korisnici mogli susresti s pitanjima ,očekivanjima i uvjetima potencijalnog poslodavca. Također, kroz razgovor za posao osnaživali su svoje komunikacijske vještine te ojačali same sebe kako bi prevladali strah od javnoga govora i istupanja. U sklopu projekta korisnici su i izradili i prezentirali prezentacije na razne teme poput važnosti novca i vrijednosti istoga. Kroz prezentaciju o novcu, volonterka Mira Ognjen članove je upoznala s hrvatskom kunom, s vrijednosti kune, novčanicama i kovanicama i sl. kako bi pobliže dobili sliku o samoj vrijednosti novca.

Ovim projektom potiče se destigmatizacija osoba s invaliditetom koje su u nepovoljnijem položaju u odnosu na ostale koji su na tržištu rada. Često su osobe s invaliditetom dugotrajno nezaposlene zbog predrasuda koje poslodavci imaju prema istima. Osnaživanje, poticanje samostalnosti i samopoštovanja i daljnje razvijanje i usavršavanje mekih vještina pruža šansu osobama s invaliditetom da jednako konkuriraju na tržištu rada kao i ostale skupine.

Projekt je sufinanciran sredstvima Zagrebačka županije u iznosu od 20.000,00 kn.