Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Kroz radionicu „Izrada i ažuriranje web stranice“ polaznici stekli dodatna znanja i vještine

Kroz radionicu „Izrada i ažuriranje web stranice“ polaznici stekli dodatna znanja i vještine
Uspješno je održana radionica za osobe s invaliditetom „Izrada i ažuriranje web stranice“ koja se provodi u okviru projekta Udruge "Srce" - „Aktiviraj se, razvijaj se“ sufinanciranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Radionicu je vodio Dejan Buković, direktor tvrtke Elatus d.o.o., a polaznici su kroz praktični rad usvojili nova znanja i vještine vezane uz izradu i ažuriranje sadržaja na mrežnoj stranici.

Radionica za osobe s invaliditetom „Izrada i ažuriranje web stranice“ održana je kroz svibanj, lipanj i srpanj 2020. godine. Zbog mjera zaštite od koronavirusa, a u svrhu očuvanja zdravlja svih korisnika polaznici su bili podijeljeni u grupe. Tako je u prvoj grupi održanoj 19. i 26. svibnja te 2. lipnja 2020. sudjelovalo troje korisnika. U drugoj održanoj 9. lipnja, 16. lipnja i 23. lipnja 2020. godine 4 korisnika, a 30. lipnja i 7. srpnja 2020. godine sudjelovale su obje grupe korisnika na ponavljanju gradiva, pridržavajući se svih preporučenih mjera zaštite od koronavirusa.

Riječ je o četvrtom ciklusu radionica, od ukupno osam, u okviru projekta čiji je cilj osnaživanje osoba iz marginaliziranih skupina za tržište rada. Radionice je vodio Dejan Buković, direktor tvrtke Elatus d.o.o., a sudionici su dobili priliku usvojiti nova znanja i vještine iz područja izrade i ažuriranja web stranice. Uz to, stečena znanja primijenili su u više timskih i samostalnih zadataka koristeći računalo. Za sve sudionike osiguran je prijevoz na radionicu, ručak i osvježenje.

Ovo je peti projekt udruge „Srce“ sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, kojim se kroz projektne aktivnosti želi doprinijeti jačanju kompetencija, samopouzdanja i samopoštovanja osoba s invaliditetom, kao i osvijestiti potencijalne poslodavce o njihovim kvalitetama i sposobnostima. Polaznici će kroz projektne aktivnosti osnažiti i razviti meke vještine, bit će pravovremeno obaviješteni o otvorenim radnim mjestima te osnaženi za konkuriranje za željeno zaposlenje.

Projekt „Aktiviraj se, razvijaj se“ bavi se povećanjem mogućnosti zapošljavanja OSI, jačanjem njihovih kompetencija te povećanjem konkurentnosti na tržištu rada. Također, bavi se jačanjem kapaciteta stručnjaka koji svakodnevno neposredno rade s OSI na povećanju njihove zapošljivosti i socijalne uključenosti.

Ulaganjem EU sredstava u projekt "Aktiviraj se, razvijaj se" osnažit će se osobe s invaliditetom i stručnjaci koji rade s marginaliziranim skupinama (iz CZSS Sveti Ivan Zelina, CZSS Dugo Selo, Grada Svetog Ivana Zeline, udruge „Srce“ i Krokoteksa) s ciljem povećanja zapošljivosti i konkurentnosti na otvorenom tržištu rada te socijalnoj uključenosti.

Galerija

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce