Održana prva edukacija za stručnjake u okviru projekta "Aktiviraj se, razvijaj se"

"Emocionalni izazovi u radu s osobama iz marginaliziranih skupina" naziv je prve edukacije za stručnjake održane od 16. do 18. prosinca 2019. godine u okviru projekta "Aktiviraj se, razvijaj se".

Udruga Srce započela je s provedbom edukacija pod nazivom „Emocionalni izazovi u radu s osobama iz marginaliziranih skupina“ pod vodstvom ravnatelja Centra znanja PROFECTUS, Darka Kobetića. Riječ je o prvom ciklusu radionica koje se održavaju u okviru projekta „Aktiviraj se, razvijaj se“, sufinanciranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Na edukaciji su prisustvovali stručnjaci iz Grada Svetog Ivana Zeline, Centra za socijalnu skrb Sveti Ivan Zelina i Dugo Selo, Krokoteksa i Udruge Srce koji se u svom radu susreću s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina na područjima povećanja zapošljivosti i socijalnog uključivanja. Cilj ovih radionica je potaknuti osobni rast i razvoj stručnjaka koji rade s osobama iz marginaliziranih skupina u svrhu unaprjeđenja usluga povezanih s pristupom tržištu rada i socijalnim uključivanjem za osobe s invaliditetom. Radionice su započele u ponedjeljak 16. prosinca i trajale do srijede 18. prosinca 2019. godine. Tako su stručnjaci u ova tri dana provođenja edukacija dobili savjete kako postupiti u određenim situacijama, kako se nositi s izazovima koji su pred njima te kako osobama s invaliditetom pružiti što kvalitetniju podršku.