Volontirajmo zajedno

Aktivnosti projekta usmjerene su na razvoj i promicanje volonterstva i volonterskih usluga u zajednici, jačanje međusektorske suradnje, povezivanje s ključnim dionicima u zajednici te povećanje broja volonterskih usluga i organizatora volontiranja.

Suradnjom i komunikacijom s partnerima i suradnicima u lokalnoj zajednici te radom i djelovanjem LVC-a od 2013. godine, utvrdili smo da potreba za volonterskim uslugama u zajednici postoji, kao i potreba građana za uključivanjem u volonterske programe.

Provođenjem projekta će se promovirati značaj i važnost volonterskog rada koji ujedno ima veliku ulogu u poticanju i širenju pozitivnih promjena u društvu i koji može uvelike olakšati djelovanje lokalnih institucija.

Projektom je predviđeno provođenje 9 aktivnosti:

1. Radionica Menadžment volontiranja, u trajanju 4 dana
2. Radionica Inkluzivno volontiranje, u trajanju 2 dana
3. Izrada mobilne aplikacije „LVC Zelina“
4. Održavanje radionice Mogućnosti volontiranja u Zelini
5. Održavanje 4 sastanka projektnog tima s organizatorima volontiranja
6. Održavanje Kampanje „Zelina volontira“
7. Nagrada „Volonter Zeline“
8. Izlet za volontere LVC Zelina
9. Zelinski volonterski krijes - Završna konferencija projekta

Projekt će se baviti razvojem i promicanjem volonterstva i volonterskih usluga u zajednici, jačanjem međusektorske suradnje, povezivanja s ključnim dionicima u zajednici te povećanjem broja volonterskih usluga i organizatora volontiranja.

Područje djelovanja projekta je Grad Sveti Ivan Zelina u kojoj će nositelj, zajedno s partnerskim i suradničkim organizacijama zajedničkim djelovanjem i suradnjom ostvariti rezultate i doprinijeti ostvarivanju Općeg cilja.

Opći cilj projekta jest doprinijeti razvoju Lokalnog volonterskog centra Zelina, a specifični ciljevi su unaprijediti vještine upravljanja organizatora volontiranja, unaprijediti razmjenu informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada te doprinijeti razvoju novih oblika volontiranja u zajednici.

Nositelj projekta je Lokalni volonterski centar Zelina, a partneri na projektu su Grad Sveti Ivan Zelina i Srednja škola Dragutina Stražimira Sveti Ivan Zelina.

Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji socijalne politike.