Program: Klub Srce 2011. - 2014.

Trogodišnji program za razdoblje od 2011. do 2014. godine

Program "Klub Srce" - poludnevni je boravak i jedina takva usluga koja se provodi pet dana u tjednu s nizom radno-okupacijskih, rehabilitacijskih aktivnosti te aktivnosti koje korisnike integriraju u društvenu zajednicu u kojoj korisnici žive, a sve u svrhu osnaživanja i osposobljavanja korisnika za što samostalniji, kvalitetniji i aktivniji privatni, ali i društveni život.

Provodi se niz radionica (aktivnosti svakodnevnog života - osobna higijena, kuharstvo, domaćinstvo, vrtlarstvo), samozastupanja, komunikacijske, dramske, glazbeno-plesne, kreativne, likovne, informatička, novinarska i dr.), aktivnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena (sportska radionica, društvene igre, zabavne večeri, terapijsko plivanje i sl.), ali isto tako i edukativno-obrazovne i integrativne aktivnosti (posjeti kulturnim i gospodarskim centrima, medijska kampanja, sudjelovanje u aktivnostima uže i šire zajednice, druženje s drugim udrugama, uređenje promotivnog izloga i obilježavanje značajnih datuma tokom godine, organizacija izleta) kroz koje korisnici usvajaju nove socijalne vještine ili učvršćuju već postojeće što utječe na psihofizičke i tjelesne sposobnosti korisnika. Kroz aktivnosti korisnici izražavaju i zastupaju svoje želje, interese i stavove.

Mnoge aktivnosti Kluba Srce provode se i izvan prostora Udruge, što pridonosi raznolikijem sadržaju programa, proširivanju znanja iz raznih područja te upoznavanju s novim mjestima i osobama.

Poludnevni boravak svakodnevno koriste od 15 do 20 članova, uz organizirani prijevoz vozilom Udruge, a uključen je i topli obrok za korisnIke.

"Klub Srce" formiran je 2010. godine kao jednogodišnji projekt, a njegovo provođenje se nastavilo kao trogodišnji program koji je odobren i financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, za razdoblje od 01. 06. 2011. do 31. 05. 2014. godine.

Ovaj program obuhvaća mnoge specifične aktivnosti koje su od iznimnog značaja za osobe s invaliditetom, te u cijelosti odgovara na ciljeve Udruge Srce. Kao takav, jedinstven je u svojoj provedbi na području našeg grada i okolice, te je od strane raznih dionika Udruge prepoznat kao prioritetno područje djelovanje.

Pogledajte prezentaciju - KLUB SRCE 2011-2014

Klub Srce nastavlja sa svojim radom, od 01.06.2014. po novom trogodišnjem programu odobrenom i financiranom od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.